Hudfärg

Vad gör ni när eleverna ritar människor och behöver en penna eller en krita i hudfärgen? Jag brukar fråga vem personen är eftersom vi är alla ju olika och kan inte ritas med hjälp av en och samma färg. Än så länge söker de flesta efter en krita i beige färg. Sad but true. Jag började tänka på att vi måste göra det enklare för vara elever att bli av med såna dåliga vanor. Det kan man göra med hjälp av samtal varje gång någon ritar en människa eller med ett rätt verktyg. Jag tänkte först skapa egen, liten kollektion av olika färgpennor som representerar olika hudtoner. Idag hittar jag en färdig lösning: Derwent 6 Coloursoft Skintones.

P1030636

Min exemplar kostar 89 SEK. En metal ask med 6 pennor och en pennvässare har en fin förpackning med några teckningar där resultaten presenteras. Allt väl gjort, det är Derwent vi pratar ju om 😉 Färger är: cream och ochre (gulaktiga nyanser), blush pink, pink, dark terracotta, brown earth. Vid första försöket har jag använd de parvis. Vill man få mer verkligt resultat, räcker det inte mer bara en färg. För skuggor och mer levande hud minns två borde används. Men ju bättre tekniskt man är desto enklare är det att kombinera de olika färgerna för att nå önskat resultat.

P1030640

P1030639Är det värt? Å ena sidan inte. Bland vanliga färgpennor som finns i klassrummet går det att hitta några som kan användas istället. Det borde räcka med att markera de pennorna vi har på något sätt (t.ex. lite färgtejp på slutet av pennan) för att underlätta eleverna jakten efter hudfärgerna. Å andra sidan att ha en speciell ask bara för detta kan hjälpa vara elever förstå att det finns fler hudfärger är bara den som man själv har.

P1030638

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s